Замовити
Х

Не маєте часу або бажання займатися пошуком Вашого туру?
Довірте це нам, надіславши повідомлення.





Ви вже плануєте свою подорож?
Х

Заповніть, будь ласка, форму замовлення туру, обов'язково вказавши Ваш номер телефону. Ми найближчим часом зв'яжемося з Вами для подальшої роботи за запитом. Дане замовлення Вас ні до чого не зобов'язує, а лише спрощує роботу менеджера. Ваші побажання не залишаться без уваги.









Х

Заповніть, будь ласка, форму замовлення туру, обов'язково вказавши Ваш номер телефону. Ми найближчим часом зв'яжемося з Вами для подальшої роботи за запитом. Дане замовлення Вас ні до чого не зобов'язує, а лише спрощує роботу менеджера. Ваші побажання не залишаться без уваги.









Отримуйте спеціальні пропозиції
від Компаса першими!
Х

Чехія, Національна кухня і напої: Чеське меню.

Ситне застілля.

На додаток до традиційних «зірок» національної кухні – таких страв, як свічкова, деруни, кнедлики з кислою капустою і свининою чи кнедлики з фруктами, – в регіональних ресторанах гості відкриють для себе і інші ласощі, характерні для тієї області, в якій вони перебувають .

Що таке класичне чеське блюдо? Одне з найбільш популярних – свічкова на сметані, печеня з ніжної яловичої вирізки в особливому вершковому соусі з кнедликами як гарнір. Як у більшості традиційних рецептів, у цієї страви існує безліч варіантів приготування, напевне, стільки ж, скільки в Чехії кухарів. Так само як і у брамборак. Головне, щоб вони були подані до столу прямо з печі, прямо зі сковороди. Хрусткі картопляні оладки смачніші, поки гарячі.

Ніколи не втратять актуальності, незалежно від віянь гастрономічною моди, картопляні кнедлики з начинкою з копченого м’яса. Їх варіація зі шкварками – фірмове блюдо Центральної Моравії. Повною мірою відображає особливості чеської кухні так зване вепршо-кнедлі-зело (печеня з свинини з кнедликами і кислою капустою). У Південній Моравії готують схоже блюдо під назвою «моравський горобець».
Фірмова випічка цього регіону – «божа милість», шматочки розкачаного тіста, смажені в жирі і посипані цукровою пудрою. А на весілля тут напечуть кілька листів золотистих солодких калачиків.
Традиційні чеські страви та обрядові страви пропонують на великодніх ярмарках, що розгортаються перед святом на площах міст і сіл. Це можуть бути домашні ковбаси, козяче м’ясо, шинка, приготована на вогні і скроплена пивом, солодкий трдельнік, великодні булочки-їдаші з дріжджового тіста у вигляді вузлів, що нагадують про мотузку Іуди. Символ Христа – ягня з бісквітного тіста, посипане цукром або з помадкою з білого або темного шоколаду.
«Без супу ми не пообідали», – кажуть чехи. Яловичий бульйон в регіоні західно-чеських курортів присмачують омлетом з перловою крупою. Восени в регіоні Чешсколіпско і Йізерських горах майже кожен день варять грибний суп, додаючи в нього товчений кмин, зелену цибулю і часник.
Часник – це чеський женьшень, він вважається джерелом здоров’я, з нього варять святкову чеснечку.

Просто, смачно і корисно!

Для чеської кухні характерна різноманітність соусів. Варена яловичина з огірковим соусом – цей рецепт Північно-західної Чехії підтверджує, що соус можна приготувати з будь-яких овочів.
Там же знають, як запекти качку, фаршировану картоплею, так, що тільки пальчики оближеш. Секрет – в повільному запіканні, і весь час потрібно знімати зайвий жир. Гарнір до такої страви вже не потрібен.
Фірмове блюдо туристичного регіону Плзеньського – м’ясний салат з пивною заправкою, що зовсім не дивує.
«Щоб омлет вийшов пишним і повітряним, його потрібно запікати в духовці. Потім досить додати варення і поставити на стіл »(в Празі омлет вважається солодким блюдом).
Несолодкий празький делікатес – гусяча печінка, начинена мигдалем. У Східній Чехії готують гусячі тельбухи в соусі з солодкої паприки. Гарніром послужить кнедлики з білого хліба або картопляні галушки.
Як щодо риби? Юшку з галушками з білого хліба подавали раніше в срібних супницях на стіл дворянам. Покуштувати її можна в Південній Чехії. Смажений короп і картопляний салат – така ж невід’ємна частина чеського Різдва, як подарунки і колядки. Аромат смаженої риби і останні штрихи до салату за особливими сімейними рецептами доповнюють радісну різдвяну атмосферу в кожному домі. Не варто, напевно, нагадувати, що з більшістю цих страв неодмінно п’ють пиво …
Пиво – предмет гордості чеської нації. У кожному регіоні Чехії налічують десятки його сортів. Мало не в кожному містечку варять своє особливе, але завжди дуже якісне пиво, як «для себе».

Просто для здоров’я.

Знаменита чеська «Бехеровка» з’явилася на світ в XIX в. в аптеці Карлових Вар. Це була досить густа зеленувато-жовта рідина з гірко-солодким смаком і запахом польових трав. Своїм ім’ям вона зобов’язана аптекареві Яну Бехеру (Jan Becher). Його винахід вдало вписався у відому нішу алкогольних напоїв – це так званий «біттер» (bitter), гірка трав’яна настоянка. Рецепт її зберігається у великій таємниці. Принципова технологія за два століття майже не змінилася. Суміш сухих інгредієнтів закладають в особливих мішечках в величезні (діаметром метра три) баки зі спиртом. Потім в отриману ароматичну рідину додають цукор, розбавляють водою до потрібної фракціїі і переливають в дубові бочки, де і дозріває майбутній еліксир протягом декількох місяців. Виходить міцний напій – 38% алкоголю.

«Бехеровка» збуджує здоровий апетит і сприяє поліпшенню травлення, її прийнято вживати і як аперитив до їжі, і як дижестив після. Через її корисні властивості і лікарський запах її навіть називали «шлунковим лікером». Її інша назва «тринадцяте джерело». Як відомо, в Карлових Варах дванадцять основних джерел лікувально-мінеральних вод. Цікавими є й коктейлі з «Бехеровка».
Всі етапи виробництва чудо-напою можна дізнатися на екскурсії в Музеї Яна Бехера в Карлових Варах. А в кінці екскурсії – продегустувати знамениту «Бехеровка» та інші продукти компанії.

Велотраси?

У Чеській Республіці вино виготовляється в двох виноробних областях: Моравії (96% виноградників) і Чехії (4% виноградників). Моравські «винні стежки» протяжністю майже 1200 км ведуть велосипедистів по виноградниках, садах і мальовничих дорогах місцевого значення. Головна «стежка» – «Моравська винна» – веде від Знайомі до Угерсько Градіште.

Чи знаєте ви, що . . . в Чехії є пивні велотрасси? На кільцевому маршруті протяжністю 53,3 км зі стартом і фінішем в Ношовіцах (передгір’я Бескид) розташовано 40 ресторанчиків, побудованих броварнею Radegast. По всій трасі розміщені інформаційні таблички і стійки для велосипедів, є безкоштовні карти і листівки трактирчиків, де оригінальними штемпелями можна відзначити пройдені «пивні пункти».

Шановні друзі!

На нашому сайті Ви можете on-line в будь-який час
доби або з нашою допомогою в офісі агенції :

З нами – краще!

error: Content is protected !!