Замовити
Х

Не маєте часу або бажання займатися пошуком Вашого туру?
Довірте це нам, надіславши повідомлення.





Ви вже плануєте свою подорож?
Х

Заповніть, будь ласка, форму замовлення туру, обов'язково вказавши Ваш номер телефону. Ми найближчим часом зв'яжемося з Вами для подальшої роботи за запитом. Дане замовлення Вас ні до чого не зобов'язує, а лише спрощує роботу менеджера. Ваші побажання не залишаться без уваги.









Х

Заповніть, будь ласка, форму замовлення туру, обов'язково вказавши Ваш номер телефону. Ми найближчим часом зв'яжемося з Вами для подальшої роботи за запитом. Дане замовлення Вас ні до чого не зобов'язує, а лише спрощує роботу менеджера. Ваші побажання не залишаться без уваги.









Отримуйте спеціальні пропозиції
від Компаса першими!
Х

Де краще поїсти за кордоном

Поїсти за кордоном з Черкас. Поради від Компаса.

Як знайти найкраще поєднання ціни та якості при відвідуванні незнайомих кафе, ресторанів або будь-якого іншого місця, де можна поїсти? Це питання цікавить більшість мандрівників. Кілька порад з пошуку .

Кафе, що користується попитом у місцевого населення.

Якщо кафе гарне і ціни відповідні, то в ньому обов’язково будуть сидіти місцеві жителі. Чим їх більше, тим краще. Якщо Ви прийшли в кафе і не бачите місцевих – вірний привід пошукати інше місце.

Іноді трапляються туристичні місця, де місцевих в принципі немає. Тут уже рекомендую дивитися за постійними відвідувачами. Якщо таких багато – місце гарне.

На кафе, куди туристів привозять групами, звертати уваги не потрібно. У них Ви точно не отруїтеся, але часто в таких місцях прайс зашкалює.

Зрозуміле меню і ціни в ньому.

Коли заходите до будь-якого кафе чи ресторану, зразу візьміть  меню. Якщо його немає, краще піти відразу – в сусідніх Ви його точно знайдете.

Що головне в меню?

Зрозумілі склад, ціна і розміри страв. Звичайно, якщо Ви знавець місцевої кухні, то це не важливо. А якщо ні? Кращий варіант, якщо там є картинки. Набагато простіше ткнути пальцем і сказати “Принесіть це”. Тим більше, що поруч з картинкою буде стояти ціна за порцію.

Для деяких страв порції можуть бути різних розмірів. В Азії часто буває до 3-х розмірів однієї страви. Ціни, як правило, ставлять поруч з назвою. Буває пишуть “large”, “medium”, “small”.

Заздалегідь знати всі додаткові платежі.

Часто, особливо в туристичних місцях, до рахунку включають додаткові збори. Вони можуть наближатися до вартості замовленої їжі. Про них багато туристів дізнаються вже при розрахунках. Продають “серветки”. Найбільш розвинене це в Європі і називається плата за сервіс. Зазвичай це виражається в тому, що Вам принесуть скатертину на стіл. Якщо цей збір є, він обов’язково є і в меню. Якщо Ви його не побачили – не соромтеся уточнити. Цілком коректне питання “Чи є у вас додаткові збори до меню”. Іноді пишуться ціни без податків. Тобто до вартості по меню додасться ще 20%. Це теж має бути написано і легко заздалегідь побачити.

Можуть бути додаткові збори за кращий вигляд, за додаткове обслуговування на веранді і таке інше.

Правильно виберіть час відвідування.

Як правило, в більшості кафе Європи, та й у багатьох інших країнах, існують спеціальні години, коли діють великі знижки. Часом змінивши час відвідування на годину, ви здешевити свою їжу в кілька разів.

Перевірте чистоту закладу.

Це дуже важливо! Перш за все, щоб не постраждав ваш шлунок.

Звичайно, на кухню вас не пустять, але, якщо чистий туалет, то велика ймовірність, що і на кухні все в порядку.

Вам повинно сподобатися це місце.

Незатишне освітлення, сторонні запахи, непривабливий зовнішній вигляд та інше. Якщо щось не сподобалося – не робіть над собою зусиль – зайдіть у сусідній заклад. Благо їх зараз дуже багато.

Попросіть додаткову знижку.

Як це не дивно, знижку можна отримати досить часто. Це може бути:

  • Спеціальне меню, яке діє тільки в певні години.
  • Додаткові знижки при відвідуванні кафе компанією.
  • Спеціальні комплекти (set), які значно дешевше, ніж брати окремо.
  • Знижка при оплаті готівкою.
  • Якісь інші знижки.

Ніколи не варто кричати або сперечатися.

Якщо Ви з чимось не згідні – посміхайтеся. Це діє завжди і безвідмовно, особливо в Азії. Якщо Ви в Азії починаєте кричати і нервувати, то ймовірність, що Ви домовитеся, значно знижується. Вас починають не боятися, а зневажати.

Не бійтеся вуличної їжі.

У багатьох країнах вона так само безпечна, як і в кафе. Наприклад, в Гонконзі вулична їжа вважається однією з найкращих в світі.

Обережно з незнайомою їжею.

Звичайно, можна просто ткнути пальцем в перший ієрогліф і з закритими очима спробувати, що принесли.

Але часто Вас чекає розчарування. І  добре, якщо блюдо виявиться тільки несмачним.

Набагато краще заздалегідь з’ясувати: з чого складається страва, наскільки вона гостра (особливо в країнах Азії, Латинської Америки чи Африки), як і з чим її їсти.

Якщо Ви не любите сильно гостре, то можна попросити “no spicy”. Але в деяких країнах цього недостатньо. Кухарі, хоч трохи, але додадуть перчику, просто вони не можуть зрозуміти, як без нього можна щось їсти.

Добре слово на прощання.

Зустрітися з господарем закладу . Не соромтесь. Це дуже легко і буде приємно і Вам і їм. Сказати спасибі за хорошу їжу, потиснути руку і зробити незабутнє фото. Не забувайте і про кухаря. Це саме він Вам все приготував!

Обов’язково скажіть кілька добрих слів перед виходом. Якщо Ви коли-небудь повернетеся сюди – до Вас буде тепліше ставлення. А через кілька відвідувань Ви вже станете постійним клієнтом і зможете отримати додаткові знижки і найкраще обслуговування.

Скільки платити чайових?

Одна ця тема вимагає цілої статті – настільки різні звичаї в різних країнах.

Наприклад, в США можуть платити до 25% чайових, але в інших країнах, зазвичай, від 3% до 10% від замовлення. Часто чайові включені у вартість замовлення – це можна завжди побачити в чеку окремим рядком.

У деяких країнах чайові заборонені і давати їх не можна. Наприклад в Японії. Там вважається, що кожен повинен робити свою роботу і за неї отримувати зарплату.

У деяких країнах Ви можете образити офіціанта, даючи чайові. Цим Ви говорите йому, що він нижче Вас – на рівні прислуги. Наприклад в Китаї. Іноді їх там приймають, але завжди потрібно давати з обережністю.

Так що рекомендуємо заздалегідь уважно вивчити місцеві звичаї, в тому числі і по чайових.

Поесть за границей из Черкасс. Туристическое агентство Компас.


Шановні друзі!

На нашому сайті Ви можете on-line в будь-який час
доби або з нашою допомогою в офісі агенції :

З нами – краще!

error: Content is protected !!